söndag 6 januari 2013

Hälsosamma Pannbiffar

Idag hade jag energi över att göra något nytt plus att jag hade en aioliröra som blev alldeles för stark för räkorna i fredags. Det blev riktigt gott och barnen blev mätta och nöjda (barnen fick även en brun sås som gjordes av stekskyn)!

Pannbiff med paprika, lök, vitlök och kesella. Tillbehör: potatis, keso, ruccola och tomat. (totalt ca 385kcal/port enligt min uträkning)


Recept (5-6port)
800g köttfärs
1dl Kesella 0.1% (Kvarg)
1 msk vatten
1 gul lök
1 vitlök
1 röd paprika
2 kryddmått röd currypasta
2 tsk citron eller 1 tsk olja (till stekning)
chilipulver
salt
peppar

Blanda kesella och vatten. Hacka gul- och vitlök. Hacka paprika. Mixa kesella blandning med lök, paprika och currypasta (inte helt slät för det är lite tråkigt). Blanda med köttfärsen och rulla/platta 12st pannbiffar. Stek i citron eller max 1 tsk olja. Servera med potatis (70g), keso (0.5-1dl), ruccola och tomat. Själv toppar jag keson med en krydda (idag chilipeppar) för att göra den mer som en sås och så ser det roligare ut!

Reflektion 130106: 2st pannbiffar innehåller 135g köttfärs och man bör därför kompletera med keso (eller annat proteinrikt livsmedel) för att inta tillräckligt med protein.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar