söndag 13 januari 2013

Köttgryta med quinoa

Grytbitar har varit billigt i veckan och fanns således i mitt kylskåp. Vi gör ibland en rätt som kommer från min sida familjen.

Köttgryta med paprika och champinjoner. Serverad med quinoa och sallad. (ca 300kcal/port + 110kcal/port enligt min uträkning)


Recept (5 portioner)
700g Nötgrytbitar
3st paprikor (stora röda)
3msk tomatpuré (utan socker)
1 burk champinjoner (fast godast med färska!)
1 lök gul
vatten
1tsk soya (skippa om fitnessfighten)
chilipulver
salt
svartpeppar
redning (om sådan behövs)

Använd gärna gjutjärnsgryta. Bryn grytbitarna på högvärme. Tillsätt grovt skuren lök och bryn allt tills löken svettas. Krydda med chilipulver, salt, peppar och 3msk tomatpuré. Skär 2 röda paprikor grovt och lägg i grytan. Tillsätt vatten så att det täcker köttet och paprikan (paprikan kommer fungera som redning till grytan). Låt koka ca 1.5-2 timmar så köttet blir riktigt trådigt. Mosa fruktköttet på den kokade röda paprika, i med champinjonerna. Smaka av med 1tsk soya och därefter salt, chilipeppar och svartpeppar. Servera med quinoa och sallad.

Reflektion 130113: Denna rätten har vi alltid haft chilisås och ketchup i innan, helt i onödan insåg vi idag. Dock hade det varit mycket gott att vräka på soya efter servering. Gissar att hjärnan vill ha socker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar