Det är VAB dagar med febrig och mycket rosslig liten tjej. Stora tjejen är också rosslig men inte speciellt dålig. Dagen har varit lång med liten fastklistrad på min höft. Liten fyller 2 om två veckor så hon börjar bli tung men ser det som träning! En smörgås gick att få i henne under dagen så jag var orolig för middagmålet men tog ändå det djärva beslutet att göra en helt ny rätt! En vinnare hos båda tjejerna!
Kycklinglasagne med spenat, soltorkade tomater och oliver. (ca 365kcal/port enligt min uträkning. Näringsämnemässigt ligger denna rätten inte helt ok, lite för lite proteiner.)
Recept (8port)
1 hel grillad kyckling (ca 1kg)
250g lasagneplattor (ca 0.5pkt)
1 lök röd
100g broccoli
1dl grovt hackade oliver
chilipulver
pepparmix
salt
oregano (för att strö över lasagnen innan ugnen)
Ostsåsen
5dl ostsås Kelda 8%
2dl soyamjölk (osötad)
1dl vatten
300g spenat (fryst hackad)
50g soltorkade tomater (torra)
salt
Hacka och stek löken. Förkoka broccolin. "Bena ur" den grillade kycklingen (låter som en fiskterm, vad heter det när man avlägsnar köttet på den grillade kycklingen?). Blanda kycklingköttet, löken och broccolin, och värm på. Krydda. Värm ostsås, soyamjöl och vatten. Tillsätt spenaten och värm upp igen. Hacka soltorkade tomater och tillsätt i såsen. Smaka av med salt. Spara några dl ostsås (för att toppa lasagnen) innan den blandas med kycklingen. Varva kycklingröra och lasagneplattor i ungsfastform. Toppa med den sparade ostsåsen och oregano. 200g i 20minuter. Mumma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar