Mumma! Var verkligen sugen på något som vi (jag och mannen) åt en del förr i tiden. Idag introducerade vi rätten för barnen. Gick hem hos stora tjejen men lillan tyckte det var jobbigt med vitkålstrimmorna.
Nasigoreng (ca 200kcal/port + 130kcal/port enligt min uträkning inkl bulgur och sallad)
Recept (ca 7-8 port)
1kg kyckling
1 vitkålshuvud
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1-2 äggvitor
0.5-1tsk sambaolek
2tsk soya (ersätt med krydda om du kör Fitnessfighten)
vatten
peppar
Strimla vitkålen och reducera i ugn till ca hälften. Tärna kycklingen och blanda med soya, sambaolek, vitlök, peppar. Stek utan fett. Låt kycklingen vila. Strimla löken och svetta i pannan. Blanda lök, vitkål. Knäck 2 äggvitor blanda med lök och kål. Sätt in i ugn eller stek för koagulera äggvitan. Blanda med kycklingen. Servera med bulgur och sallad. Riktigt gott, tyckte även barnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar