lördag 19 januari 2013

Prociuttolindad Kalkonfilé och Potatisgratäng

Blev revanchsugen efter senaste potatisgratängen som inte var mycket mer än en gratäng. Inga fyrverkerier då direkt. Lördagskvällen blev därför ett tillfälle att festa till det igen.

Prociuttolindad kalkonfilé fylld med soltorkade tomater, purjolök och champinjoner. Serverad med potatisgratäng med champinjoner. Glöm inte Sallad! (ca 170kcal/port + 170kcal/port enligt min uträkning)


Recept (2-3port)
Kalkon (2-3port)
400g kalkonfilé
4 skivor prociutto
4-5 soltorkade tomater
2 champinjoner
purjolök
basilika
salt
pepparmix
tändstickor

Gratäng (5port) - för fitnessfightare servera pressad potatis istället
5-6 stora potatisar
5-6 champinjoner
1 purjolök
1 klyfta vitlök
2dl ostsås Kelda 8%
3dl soyamjölk (osötad)
salt
vitpeppar

Kalkonen: Fläk kalkonfilén så att den blir lite lättare att fylla och sedan rulla ihop. Salta bägge sidor av filén. Finhacka tomater, champinjoner och purjolök och fyll kalkonen med. Rulla ihop och linda prociutto runt kalkonen. Lås med tändstickor så ingen fylland trillar ur. Låt kalkonen vila minst 15 minuter i rumstemperatur. Stek i hetpanna så att prociutton får fin gyllenbrunröd färg. Lägg över i ungsfastform och stek i ugnen ca 20minuter tills ingen rosa saft.

Gratängen: Skiva potatisen, champinjonerna och purjolöken. Hacka vitlöken. Varva potatis, chapminjoner, purjolök och vitlök i en ungsfastform. Salta vid varje lager men endast lite vitpeppar på vartannat lager! Värm ostsås och soyamjölk. Häll över gratängen. Gratinera i ugn 200grader ca 45minuter (tills potatisen är mjuk).

Reflektion 130119: potatisgratängen var helt klart mycket godare än den tidigare fast jag fick lite för mycket vitpeppar. Verkar som att man måste använda mycket mindre vitpeppar när man inte har så mycket fett i maten. Den var god och kommer göra igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar