tisdag 15 januari 2013

Siciliansk Lax med Pasta

Jag älska italiensk mat. Det enkla. Få ingredienser och få kryddor. Mumma! Egentligen är väl inte just lax speciellt sicilianskt men jag och mannen lagade till denna rätten under en vistelse i Castellammare del Golfo, och det blev då så himla gott då precis som idag!

Siciliansk Lax med Quinoa och Sallad (ca 316kcal + 90kcal enligt min uträkning)


Recept (4 port)
4st laxfiléer á 125g (om Fitnessfighten 100g/port)
1 lök gul
0.5-1 vitlöksklyta
500g krossade tomater (osötade)
6-8 skivade champinjoner
salt
peppar

Stek laxen. Hacka gul- och vitlök och bryn med laxen. På med krossade tomater och låt puttra och reducera något. Smaka av med salt och mycket lite svartpeppar. I med champinjonerna innan servering. Servera med quinoa och god sallad! Enkelt och gott!

Åh vad jag saknar Italien nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar