måndag 4 mars 2013

Ljust Bikarbonatbröd

Idag har vi haft en "dagenefterhemkomstdag" vilket för oss betyder städ, packa upp väskor, tvätta och baka bröd. Baka bröd är väl inte en självklar aktivitet dagen efter men eftersom vi inget hade hemma så fick det ingå på dagen att-göra-lista.

Ljust Bikarbonatbröd


Recept (1 limpa)
2.5dl dinkelmjöl
1dl kruskakli
1dl vetemjöl
1dl grovt hackade nötter
1tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
3dl kvarg 0.1%
0.5dl soya mjölk (osötad)
1msk sirap ljus
0.5dl russin
salt

Blanda torra ingredienser (ej russin) + salt. Blanda kvarg, mjölk, sirap. Blanda de två och tillsätt russin. Fodra en brödform med bakplåtspapper. I med degen. Grädda på 175 grader i ca 45-60 minuter.

Reflektion 130313: kom ihåg att inte ha i för mycket nötter - det är inte en energikaka vi bakar det är ett mellanmålsbröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar