söndag 17 februari 2013

Kålpudding

Idag har vi hejat på mannen igen som körde seedningslopp nummer 3, Ymerloppet. Det gick bra och han såg riktigt stark ut. Duktig. Går i mål med skidåkare. Vad gör det honom? Till en skidåkare! Kål fanns i kylen och jag har länge velat prova på en lättare kålpudding så det tillagades vid hemkomst.

Kålpudding med potatis och lingonkvarg (ca 300kcal/port enligt min uträkning)


Recept (6port)
600g nötfärs 10%
6-7 potatisar
1 kålhuvud
1 lök gul
6 soltorkade tomater
1.5dl lingon (frysta, osötade)
1dl fil 4%
4dl vatten
1dl kvarg 0.1%
3tsk soya
2tsk olja
redning
peppar
salt

Skär/Strimla vitkålen och lök i önskad storlek. Fräs mjukt med lite olja men bränn den inte! Ta bort och låt vila. Fräs nötfärsen på låg värme med kryddor, soltorkade tomater och ca 1dl lingon. Tillsätt fil och hälften av ca 2dl vatten. Smaksätt med soya. Lägg hälften av vitkål/lökblandningen i botten av en ungsfastform. Lägg färsen (utan vätskan) ovanpå, sedan täck med resten av vitkål/lökblandningen. Tillaga såsen genom att använda vätskan från köttfärsen. Tillsätt mer vatten och redning. Smaka av efter eget tycke. Häll ca hälften över kålpuddingen och ställ in i ugenen, 175grader i ca 30min. Koka de frysta lingonen i mikron, blanda i kesellan. Koka potatis. Servera med sallad (eller gärna kokta morötter och ärtor).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar