lördag 16 februari 2013

Tacopaj

Lördag är alltid lördag. Det måste det få vara och då ska det vara lite extra. Paj är ju egentligen inte lite extra men barnen ville så gärna ha tacos så därför provade vi tacopaj för första gången.

Lätt Tacopaj (ca 400kcal/port excl sallad och tillbehör).


Recept (4port)
600g nötkött (10%)
0.5 lök gul
1 liten burk majs
70g fetaost
1dl riven Västan 5% (inte för fitnessfightare)
4 äggvitor
mjölk
tacokryddor (egengjord utan socker)

Pajskalet
1.5dl Lätt Kvarg 0.1%
2dl Grötblandning (havregryn, råggryn, linfrön)
1dl rågmjöl
0.5dl Krusakli
bakpulver
salt

Blanda ingredienserna till pajskalet till en bra konsistens och tryck ut i pajformen. Förgrädda på 200g ca 5minuter. Fräs nötkött och lök med tacokryddorna. Lägg i pajskalet, ner med tärnad fetaost och lite majs. Gör en äggstanning på äggvitor och 0.5dl mjölk. Häll över köttfärsen och strö sedan riven ost över pajen. Gratinera ca 20minuter på 185grader. Servera med tacosallad, tacosås (ej för fitnessfightare) och kesellablandning (kesella utspädd med mjölk till önskad konsistens).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar