onsdag 9 januari 2013

Hot Chili

Blev ytterliggare en klassiker till middag idag. Enkelt. Proteinfyllt. Många lunchlådor.

Hot Chili serverad med Basmatiris, Sallad och en klick Kvarg (ca 365kcal/port + 95kcal/port enligt min uträkning - lite i överkant).


Recept (6port)
800g köttfärs (max 10%)
1 lök gul
1-2 klyftor vitlök
0.5-1 chilipeppar
1 burk stora vitabönor
1 burk svarabönor
1 burk kidneybönor
900 krossade tomater (utan socker)
1dl tomatpuré
champinjoner
vatten
salt
svartpeppar
chilipeppar

Tillbehör (1port)
0.75dl kokt basmatiris
sallad
1msk kvarg

Stek köttfärsen och bryn löken. Krydda med chilipeppar, salt, svart- och chilipeppar. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Späd med vatten om mer vätska behövs. Låt koka minst 30minuter. Tillsätt bönor och champinjoner mot slutet. Servera med ris, sallad och kvarg. Gott och många matlådor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar