Chili Con Carne (ca 300kcal/port excl quinor/pasta/ris)
Recept (7port)
1100g Fransyska
3.5 stora röda paprikor
240g kidneybönor
240g stora vita bönor
10 champinjoner
2-3 morötter
0.5dl tomatpuré
vatten
2-4tsk soya
chilipeppar
cayennepeppar
salt
peppar
Bryn köttet kryddat med salt, peppar, chilipeppar och cayennepeppar. Tillsätt vatten så att köttet täcks. Skär 3 paprikor grovt och lägg med köttet. Låt koka under lock på svagvärme (2an-3an) tills köttet är mört och trådigt (minst 2-3h). När köttet är klart se till att det inte är några stora bitar kvar utan gärna mer trådar än bitar. Paprikan bör vara bora och är nu redning i grytan. Tillsätt tomatpuré och soyan. Skär mörötterna grovt och lägg i grytan. Tillsätt mer vatten om så behövs. Skär champinjoner och paprikabiten, som är över, ganska fint och tillsätt 10min innan servering. Servera med sallad och kanske en kolhydrat (1dl quinoa ca 85kcal) om man vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar