tisdag 12 mars 2013

Fläskytterflié med bulgur, mörötter och champinjonsås

Fläskytterflié med bulgur, mörötter och champinjonsås (ca 180kcal/port kött + 50kcal/port sås enligt min uträkning)


Recept (8port)
1300g fläskytterfilé
pepparmix
flingsalt
vitlökspulver
(olja)

Champinjonsås
8-10 champinjoner (Östragärde)
100g mjukost 4%
3-4dl soya mjölk (osötad)
1msk kvarg 0.1%
redning
(stek sky från köttet)

Knid in köttet i kryddorna. Stek i panna (med väldigt lite olja om så behövs). In i ugnen på 150grader i 45min (innertemp 70grader). Gör champinjonsåsen av steket i pannan. I med mjukost, soyamjölk och kvarg. Sjud och red. I med champinjoner ca 5min innan servering. Servera med kokta hela små morötter och tex bulgur (totalt ca 420kcal). Gott och enkelt. Lagar sig självt i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar