söndag 17 mars 2013

Torsk i Äggsås

Torsk i Äggsås serverad med Potatis och Gröna ärtor (ca 150kcal/port exkl potatis och ärtor enligt min uträkning)


Recept (4port)
4 torskrygg (ca 120-150g/bit)
5 kokta äggvitor
1 kokt äggula
1dl soya mjölk (osötad)
persilja
salt
3 kryddpeppar
2 lagerblad
vitpeppar
redning
4dl gröna ärtor
8 potatisar (mindre)

Koka torsken i tilltaget saltat vatten, och med kryddpepar och lagerblad. Skumma gärna av ytan. När fisken är klar spara ca 2-3dl avkok. För att bereda såsen: sjud ihop 2dl avkok och 2dl soya mjölk. Reducera (inte riktigt till hälften). Red och späd med avkok om så behövs. Tillsätt hackade äggvitor och en hackad äggula. Tillsätt hackad persilja. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med 1-2 potatisar och gröna ärtor. Gott och enkelt. Lingonsylt är egentligen ett måste men inte om denna formen ska hållas. Däremot kan man värma frysta lingon och äta till - gott! Rätten inkl potatis och ärtor ger ca 280kcal, alltså väldigt lite!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar