fredag 15 mars 2013

Oopsie en Kycklinghamburgare!

Dags att testa en hamburgare a la lite nyttigare! Oopsie bröden går lika bra som frukostbröd, mellis eller till vegetariskt. Det var minst lika gott att äta medtagen hamburgare och bröd till jobbet dagen efter!

Kycklinghamburgare (ca 300kcal/port inkl Oopsie och grönsaker). Höftar att Oopsie ligger runt 50-55kcal/Oopsie och Kvargsåsen runt 35kcal/port.


Recept (1port)
1 kycklinghamburgare (100g a 200kcal)
grillkrydda (osötad)

Hamburgebröd (2st Oopsie)
1 äggvita
0.75-1dl vatten
1msk mjukost 4%
1dl grötblandning
0.5dl kruskakli
2msk dinkelmjöl
0.5tsk bakpulver
salt
sesamfrö (topping)
solrosfrö (topping)

Kvargsås (Hamburgedressing) 2port
1dl kvarg 0.1%
2msk tomatpure (osötad)
knivsudd dijonsenap
knivsudd sambal olek
chilipulver
salt

Hamburgebröd: Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner en äggvita i vattnet med gaffel, blanda ner de torra ingredienserna och låt svälla i minst 20minuter. Tillsätt lite mer mjöl om blandningen är väldigt lös men det är meningen att degen ska vara lös så ingen mening med extra mjöl. Klicka ut 2 bollar på bakplåtspapper. Toppa med fröer (och/eller kryddor efter smak). Grädda på 200grader i 20minuter.

Blanda ihop kvargsåsen under tiden brödet gräddas. Servera hamburgare med Oopsiebröd, sallad, tomat, gurka, lök och kvargsås. Gott (jag delade bröden i tu och fick således ett börd över till hamburgelunchen dagen efter)!

2 kommentarer:

  1. Oj, vad avancerad du blivit. Detta koppar jag! Verkar mycket gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack - Det var gott! Och lika gott dagen efter :) Går det bra för dig?

      Radera